Centrul de anestezie şi terapie intensivă

Centrul de anestezie şi terapie intensivă

Spitalul Internațional Medpark dispune de un Departament de Anesteziologie și Terapie Intensivă, amenajat conform standardelor internaționale. În această secție sunt supravegheați și reabilitați pacienți care au necesitat intervenții chirurgicale complexe pe cord, neurochirurgicale, dar și pacienți care au suferit infarct miocardic acut.

Medicii din această secție asigură tratament conform ghidurilor naționale și internaționale, iar dotarea cu echipamente ultramoderne permit îngrijirea pacienților la cele mai înalte standarde. Printre acestea se regăsesc aparate mobile de diagnostic, care permit realizarea în orice moment a radiografiilor, a ecografiilor cardiace sau a coronarografiilor; analizatoare vitale, aparatul de dializă sau cel de contrapulsație. Grație tehnologiei inovatoare, dar și conduitei postoperatorii, perioada de îngrijire a pacienților care au necesitat o intervenție chirurgicală complicată în cadrul spitalului Medpark este net redusă. Astfel, dacă în Republica Moldova media perioadei de convalescență a pacienților după intervenții pe cord, care se află în secția de terapie intensivă, este de 4 zile, în cadrul spitalului Medpark perioada medie de convalescență a acestora este de o singură zi, fapt care reduce semnificativ riscul complicațiilor postoperatorii.

Pacienții care aleg să se trateze în cadrul spitalului Medpark beneficiază de suportul și îngrijirea unei echipe multidisciplinare, formată din medici neurologi, endocrinologi, cardiologi, pneumologi, hepatologi, nutriționiști și kinetoterapeuți. Acest fapt permite o abordare complexă a fiecărui caz medical și crește semnificativ rata de reușită a tratamentului.

Dotarea și personalul Spitalului Internațional Medpark ne permit să spitalizăm toți pacienții după intervenții pe cord, inclusiv pe cei cu infarct miocardic acut, care au fost tratați prin angiografie. Aici ei sunt supravegheați constant pentru a evita complicațiile și li se aplică îngrijiri medicale și paramedicale, care asigură restabilirea lor în timp record.

 

Anestezia este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice, terapeutice.

Citește mai mult

În secția Terapie Intensivă sunt supravegheați și reabilitați pacienți care au necesitat intervenții chirurgicale complexe pe cord, neurochirurgicale, dar și pacienți care au suferit infarct miocardic acut.

Citește mai mult

Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală Medpark, singura de acest fel în domeniul privat, este gata să acționeze prompt în orice moment, fiind dotată cu toate echipamentele necesare recuperării cât mai rapide a nou-născutului.

Citește mai mult
Medic anestezist-reanimatolog, categoria I
Medic anestezist-reanimatolog, doctor în ştiinţe medicale, DESA, şef departament anestezie şi terapie intensivă Medpark
Medic anestezist-reanimatolog, categoria II
Medic anestezist-reanimatolog, categoria superioară
Medic anestezist-reanimatolog, categoria superioară
Medpark deține cea mai performantă secție de terapie intensivă cardiologică din Republica Moldova
25 Iun 2014
Spitalul Internațional Medpark, cel mai mare spital privat din Moldova, este singura unitate medicală din țară care dispune de o secție de terapie... Află mai multe »