Mamele cu mulți copii în dificultate susţinute de Medpark

Mamele cu mulți copii în dificultate susţinute de Medpark

29 July, 2015

Spitalul Internaţional Medpark continuă proiectul de responsabilitate socială „La Medpark, cu o viaţă nouă ajutăm două”

În acest an, alte 120 de mame vor beneficia de seturi de naştere „Bun venit pe lume!”. Acestea conţin produse de igienă pentru mame şi bebeluş, medicamente, hăinuţe pentru nou născut, precum şi alte lucruri necesare pentru prima perioadă de după naştere.

Idris Ozcelik, Manager General Medpark:„Prin acest proiect ne-am propus să aducem nu doar inovaţie şi calitate în medicină, dar şi să fim un exemplu pentru sectorul ocrotirii sănătăţii, la capitolul responsabilitate socială. Medpark dispune de o maternitate modernă. Împreună cu mamele ce au ales să nască la noi, am decis să ajutăm femeile în dificultate cu mulţi copii, care au nevoie de suport după naşterea bebeluşului. „La Medpark, cu o viaţă nouă ajutăm două” este la cea de-a doua ediţie şi desigur vom continua.”

Și în acest an seturile de naştere sunt procurate cu ajutorul mămicilor care în 2015 au ales nască la Medpark, la cea mai performantă maternitate din ţară. Pentru a oferi o şansă femeilor cu o situaţie materială precară, 50 la sută din valoarea setului de naştere este acoperită de Medpark, iar cealaltă parte din cost este alocată din suma pe care o achită femeile pentru serviciile de maternitate ale spitalului. Şi în acest an, beneficiarele campaniei sunt mamele care cresc şi educă cel puţin 3 copii, iar în acelaşi timp aşteaptă venirea pe lume a unui nou membru. Lunar, câte 10 seturi de „Bun venit pe lume!” sunt donate beneficiarelor proiectului, indiferent de maternitatea aleasă de acestea pentru a naşte.

Lilia Ciobanu, mamă a 4 copii, s. Ghermăneşti, r. Teleneşti: „Pentru mine aceste lucruri sunt foarte bine-venite. Ne permitem să cumpărăm scutece foarte rar, doar atunci când ieşim undeva. Vă mulţumesc mult.”

Galina Foca, mamă a 3 copii, s. Saharova, r. Glodeni:„Mulţumesc mult pentru darurile aduse. Am rămas plăcut surprinsă. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru noi. Aşa cum am născut tripleţi, cheltuielile pentru scutece, lapte şi altele sunt foarte mari. A fost o mare surpriză pentru noi”.

Renata Scripcăraş, mamă a 4 copii, s. Ineşti, r. Teleneşti:„La noi în familie lucrează doar soțul, de aceea nu ne ajung bani să cumpărăm de toate. Iată de ce aceste cadouri pe care mi le-a dăruit Medpark sunt foarte utile.”

Parteneriat în sprijinul bebeluşilor

Proiectul „La Medpark, cu o viaţă nouă ajutăm două” a fost lansat din dorinţa primului spital internaţional din Moldova de a fi alături de cât mai mulţi bebeluşi. Astfel, în cadrul primei ediţii au primit ajutor 120 de mame. Startul celei de-a doua ediţii a fost dat în raioanele Glodeni, Teleneşti şi Orhei, primele 3 raioane din acest an în care a ajuns echipa Medpark. Până la sfârşitul acestui an seturile de naştere vor fi dăruite mamelor din familii social vulnerabile din alte 9 raioane.

De ce să alegi serviciile de maternitate Medpark?

 • Servicii medicale 24/24 ore:linie de gardă pentru urgenţe obstetrice şi ginecologice.
 • Monitorizarea permanentă a sarcinii:analize de laborator, echipamente performante, ecografie fetală, diagnostic prenatal, inclusiv genetic, diverse specialităţi medicale.
 • Posibilitateade a alege medicul dintr-o echipă de top.
 • Echipă medicală cu experienţă:specialişti cu o vastă experienţă în asistarea sarcinilor multiple şi a celor cu grad înalt de complexitate.
 • Investigaţii complexe pentru nou-născuţi: ecocardiografie, ecografie transfontanelară, audiometrie, investigaţii pentru diverse tipuri de boli metabolice.
 • Serviciu ATI cu gardă continuă: monitorizare permanentă a stării mamei şi a bebeluşului, terapia durerii şi îngrijire postoperatorie.
 • Confort:saloane de 5 stele, pentru 1 persoană, care oferă toate condiţiile pentru confortul mamei şi al bebeluşului.
 • Terapie intensivă neonatală: pregătiţi în eventualitatea apariţiei oricăror probleme la naştere.
 • Centru de Educaţie Prenatală:programe educaţionale pentru viitorii părinţi, cu acces gratuit.
 • Pediatrie:continuarea îngrijirii copilului după externare prin serviciul performant de pediatrie.
 • Pachete de naştereîn funcţie de necesităţi: Safe Care şi Extra Care.

Alte noutăți