Calitate acreditată de JCI - standardul de aur al calității în sistemul mondial de sănătate

Calitate acreditată de JCI - standardul de aur al calității în sistemul mondial de sănătate

Medpark este prima instituție din Moldova acreditată internațional pentru calitatea actului medical și siguranța pacientului. 

Fiind promotori ai standardelor internaționale de calitate, am decis să confirmăm faptul că spitalul nu doar le susține, dar și le aplică în activitatea zilnică. În acest sens, în 2013 am demarat procesul de acreditare internațională prin Joint Commision International (JCI), lider mondial în acreditarea instituțiilor medicale. Am reușit. În 2013 am devenit primul spital din Moldova, dar și din Europa de Est, care a obținut acreditarea internațională JCI. Această realizare confirmă faptul că spitalul Medpark funcționează conform standardelor de sănătate recunoscute în întreaga lume și garantează siguranța maximă a pacientului.

În baza acestei acreditări, Spitalul Internațional Medpark este supus constant unui control extern, raportând lunar circa 60 de indicatori, a căror miză este îmbunătățirea permanentă a calității serviciilor medicale din cadrul spitalului, siguranța pacienților și a personalului medical.

Înființată în 1997 în SUA, Joint Commission International este una dintre puținele instituții din lume care acordă acreditare internațională spitalelor. Misiunea JCI este de a îmbunătăți continuu siguranța și calitatea îngrijirii medicale la nivelul comunității internaționale, prin furnizarea serviciilor de training și consultanță, prin certificarea și acreditarea internațională

Acreditarea JCI reprezintă o premieră națională absolută pentru Republica Moldova – acesta fiind cel mai apreciat standard internațional în sistemul de sănătate la nivel mondial. Spre deosebire de ISO – un standard tehnic, care este aplicabil pentru orice instituție, indiferent de domeniul de activitate (fabrici, uzine, universități, laboratoare) și vizează în mod special managementul calității, JCI măsoară doar indicatori și parametri medicali, exclusiv în cadrul instituțiilor sanitare (unități spitalicești, laboratoare, săli de operație și policlinici), având drept scop în primul rând siguranța și satisfacția pacientului.

La ora actuală criteriile impuse de JCI sunt considerate pe plan global drept standarde de aur ale medicinii, fiind implementate în peste 80 de țări din întreaga lume.